SPIERPIJN!! #BLOG12

 

Terwijl ik deze blog aan het typen ben, voel ik de spierpijn in mijn bovenbenen steeds erger worden. Vanochtend, een nacht na de 10 kamp, kwam ik nog redelijk goed uit mijn bed, trainen van de paarden ging goed maar met het op en afstijgen had ik net wat meer moeite. Ook het in en uitstappen van mijn auto ging moeizaam en dat allemaal van een dagje 10 kamp.

 

Zaterdagavond verzamelden we bij mijn vriendinnetje Lieke thuis om daar ons hele team te voorzien van onze outfit. (als schaakspel) Zoals je hebt kunnen lezen in de vorige blog was het thema ‘ Sport en Spel’. De mannen van het team kwamen gekleed in het wit en de dames in het zwart. Iedereen kreeg een papier op zijn of haar rug met daarop ‘Schaakvereniging Bende van Ellende’ want zo noemen wij ons team. En om de outfit nog eens af te maken hadden voor allemaal een kroon gemaakt met een pion, paard, dame, toren of koning. De quizavond kon beginnen. Met 5 verschillende spelrondes als; ren je rot, uitbeelden, een quiz over sport en spel, kratje met bierflesjes zolang mogelijk vasthouden en het raden van 2 mystery guests wisten wij een super knappe 4e plaats te behalen. Dat beloofde veel goeds voor de volgende dag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagochtend om 12 uur stonden we weer klaar bij het eerste spel.. eieren gooien. Een speler gooit het ei door een gat wat een medespeler vasthoudt, de andere speler vangt het ei en gooit  het vervolgens tegen een bord wat ook een speler vast heeft. Je raad het al, een smerige bedoeling dus. En hier dachten wij nog wel wat punten te kunnen score maar helaas NIET DUS! Na 2,5 minuut helemaal smerig door de eieren en maar 5 punten op het scorebord... De eerste douche konden we al nemen, niet erg want het was wel een hele warme dag. We kwamen wat moeilijk op gang bij de spellen zoals voetbal, het korfbal en bastketbal. Daarna ging het wel weer iets beter met een luchtkussen wat we moesten omduwen, een spel waarbij je kratjes moest stapelen en skippy ballen; waar ik waarschijnlijk de spierpijn van heb.

 

Na een hele actieve dag werd natuurlijk ook de uitslag bekend gemaakt. Helaas is het niet gelukt om onze 4e plaats van de quizavond vast te houden… we eindigden op een 11e plaats….. Ik zal maar niet zeggen van de hoeveel haha. Maar we hebben wel weer een hele gezellige dag gehad en de spierpijn herinnert ons daar nog even aan. Over 2 jaar doen wij natuurlijk weer mee met team ‘’ Bende van Ellende’’.

 

 

 


Wie breekt wat? #BLOG11

 

Het is weer bijna zo ver en ik heb er super veel zin in. A.s. Zondag is het weer 10 kamp is ons kleine dorpje. Iedere 2 jaar wordt dit evenement georganiseerd en doet heel Riethoven mee aan deze actieve dag.

 

De voorbereidingen zijn al even in gang. Je moet natuurlijk eerst een team met een captain bij elkaar vinden om mee te kunnen doen aan deze spellen. Dat was eigenlijk al best snel gelukt tot dat er een paar spelers moesten afhaken ivm een voetbalwedstrijd.. na zoeken zoeken zoeken toch ons team compleet gekregen maar ook moet je als team een scheidsrechter aanleveren die op de 10 kamp dag bij een spel de punten kan bijhouden. Ook dat was een drama zeg maar gerust.. we noemen ons team niet voor niets " de bende van ellende ". Maar ook dat is ons natuurlijk gelukt. 4 jongens, 4 meisjes, 4 reserves plus captain en een scheidsrechter.

 

Afgelopen woensdag is onze captain Lieke naar de vergadering geweest waar alle spellen en regels zijn uitgelegd om ze vervolgens aan haar team de dag erna uit te leggen. Het zijn o.a. spellen op een luchtkussen, eieren gooien, paardenracen. Alle spellen doorgenomen, last minute nog even t-shirt besteld.. hopelijk op tijd klaar en de quizavond besproken. Want ja die is er ook nog!

 

Zaterdagavond is de quizavond. Het thema is sport en spel. Dus tijdens deze avond wordt ook van ons verwacht dat we gekleed gaan volgens het thema. Daar waren we al best snel uit! Dus met een paar teamleden aan het knutselen gegaan, hopelijk goed genoeg voor een prijs! Maar niet alleen de outfit telt mee, ook zijn er deze avond spelrondes. Wat de spellen zullen zijn is nog een verrassing. We hopen op een goede plaatsing aan het einde van de zaterdagavond want die telt ook mee met de spellen van zondag.

 

Ik doe al weer een aantal jaren mee aan de 10kamp en vind het altijd weer super leuk! Ik wil ook altijd winnen.. en als je altijd wilt winnen gaat dat wel eens fout.. zoals 2 jaar geleden. Dat vergeet ik nooit meer, een wiebelende ladder opklimmen op een luchtkussen en een bel slaan. Het spel was nog niet eens begonnen.. we waren nog aan het oefenen en het ging al mis. Ik landde verkeerd op mijn linkervoet en rekte mijn enkelbanden op. Man man man wat doet dat pijn. Dus ik sta reserve voor dat zelfde spel en zal maar iets voorzichtiger doen haha.

Heb je zin om te komen kijken, dat kan natuurlijk op zaterdag en zondag op het voetbalterrein in Riethoven. Tot dan!

 

Volgende week hoor je hoe deze dag is verlopen.......

XX Sanne

 


 

Internationaal CDI Zeeland #blog5

 

Vandaag kunnen jullie een blog lezen over mijn internationale wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. De mensen die mij kennen weten natuurlijk dat ik al jaren een paardenmeisje ben en al jaren mijn best doe om in mijn leeftijdscategorie zo goed mogelijk te presteren. Momenteel start ik mijn paard Lord of Rock in de grand prix under 25. Dat is het hoogste niveau voor mijn leeftijdscategorie. Deze rubriek is er nog niet zo lang en is toegevoegd zodat de jeugd wat meer de ruimte krijgt om een overstap te kunnen maken naar de echte grand prix. En ik ben heel blij dat deze rubriek erbij is gekomen want het is toch wel heel pittig.

                                                                                                        

Dinsdag ben ik vertrokken naar de internationale wedstrijd in Zeeland, tevens ook de eerste EK observatiewedstrijd. Er zijn 3 EK observatie wedstrijden; dat houdt in dat deze wedstrijden heel belangrijk zijn en de bondscoach hier ook aanwezig is om te kunnen observeren.

 

Het scheelt dat deze wedstrijd niet heel ver rijden is dus voor het paard is het gelukkig geen zware reis. Normaal komen wij meestal op de keuringsdag aan op zo’n wedstrijd. Als het echt een verre reis is, zorgen we meestal dat we er een dagje eerder zijn zodat Lord even kan bij komen maar dat was naar Zeeland dus niet nodig. Als je aankomt op zo’n wedstrijd ga je eerst je box zoeken waar je paard de komende dagen zal komen te staan. Daarna kun je de spullen op zijn plaats zetten. Het is altijd wel een heel gesjouw om alles mee te nemen, ik heb een checklist die ik gebruik voor deze wedstrijden zodat ik altijd alles weer bij me heb. Want je moet natuurlijk, voer, een kast waar alle spullen in kunnen zoals tuig, dekens, kleding en nog veel meer meenemen.

 

 

Nadat alles op zijn plaats stond, heb ik even getraind met mijn trainster Jeanine Fiechter. Het is altijd wel heel fijn om een trainer erbij te hebben die je net even de bevestiging kan geven of het goed is of hoe het beter moet. Lord liep heel erg fijn dus we hebben niet al te veel gedaan omdat hij nog 3 dagen moest lopen (als ik in de finale zou zitten) en 3 dagen is best zwaar op zo’n niveau. s’Avonds rond 20.00u was de vetcheck, dat houdt in; dat je je paard netjes opstelt en daarna aan de hand een stukje stapt en mee rent in draf. Een dierenarts en meestal een jurylid zijn hierbij aanwezig om te controleren of het paard er gezond eruit ziet en of hij niet kreupel is. Daar kwam Lord vlekkeloos door dus kon ik me gaan voorbereiden op de eerste wedstrijddag woensdag.

 

Woensdag reden we de eerste proef, om 18.45u was het mijn beurt. Maar voordat ik mijn proef start, is er eerst een warming up zodat je je paard kan voorbereiden op de proef. Dat duurt ongeveer een 35 minuten. Maar dat is natuurlijk verschillend per paard. De een heeft een langere warming up nodig dan de ander. Mijn drafgedeelte ging heel erg fijn helaas ontstonden er in mijn galopgedeelte foutjes waar ik heel erg van baalde. Ik kijk dan even mijn proef terug en kijk hoe het beter kan. Daarna moet je jezelf weer bij elkaar rapen en focussen op de volgende dag.

 

Donderdagochtend moest ik weer vroeg uit de veren, ik moest rond 11.45u de baan in. Maar hij moest natuurlijk van tevoren gegeten hebben, zijn manen moesten voor die tijd ingevlochten zijn en de warming up moest klaar zijn. Jaaa het leven van een paardenmeisje gaat niet over rozen haha.. Uiteindelijk reed ik een best goede proef, ik dacht het is alles of niets. En het lukte!! Ik was echt zo blij!! De laatste paar wedstrijden reed ik steeds dezelfde fouten dan is de frustatie zo groot en zeker als je weet dat je het wel kunt. En ik kan al niet tegen mijn verlies.. Dus ik was hier heel blij mee. Uiteindelijk eindigden we op op een mooie 4e plaats. Dus mochten we mee rijden in de prijsuitreiking. s’Middags heb ik Lord even lekker laten grazen op een weilandje naast het wedstrijdterrein en s’avonds nog even met hem gewandeld. Voor de paarden is het natuurlijk ook veel fijner om vaak uit de stal te komen.

 

      

                                                                                                          Samen met winnares Anne Meulendijks en nummer 2 Maxime van der Vlist

 

Vrijdagavond was de laatste wedstrijddag, de finale kur op muziek; dan mag jij zelf jouw proef bedenken en daar muziek op laten maken. Dat is natuurlijk heel leuk want je kunt de proef in jouw voordeel maken en de muziek naar jouw smaak. Als er een kur op muziek is, wordt er ook altijd een soundcheck gedaan. Die hadden wij vrijdagochtend tussen 08.00 en 08.30u. Zo kun jij zelf bepalen hoe zacht of hard jij je muziek wilt hebben. Ideaal dus want als je een paard hebt wat heel erg op muziek reageert, zet je de muziek juist zacht. Nu is Lord eigenlijik wel een heel relaxed paard die niet snel ergens van onder de indruk is dus maakt het niet uit hoe hard de muziek staat. Ook in de finale reden we een best goede proef. Mijn piaffe; dat is een oefening waarbij het op paard op de plaats dribbelt om het zo maar even uit te leggen… ging tijdens de kur iets moeizamer wat me wel wat punten heeft gekost omdat dat onderdeel in deze proef dubbel telt. En ik merkte dat Lord wel een beetje moe was maar toch bleef hij goed zijn best doen. Ook deze keer werden we weer 4e en reden we de prijsuitreiking. Na de proef nog even Lord op zijn gemak laten eten en ondertussen alle spullen weer in de vrachtwagen geladen en weer lekker naar huis gegaan. Rond 00.00 lag ik lekker weer in bed. 

                                                                                           

 

Ik rijd alweer 10 jaar internationale wedstrijden en dus komen we ook regelmatig dezelfde mensen tegen wat heel erg gezellig is. Dus als er de tijd voor is gaan we s’middags of s’avonds gezellig ergens eten en kletsen we weer lekker bij. Het was een super gezellige wedstrijd met zijn allen.

 

Zo heb ik voor jullie in het kort een internationale wedstrijd omschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, volgende week weer een nieuwe blog! Binnenkort zal er ook een vlog online komen waar ik jullie zal kennis laten maken met mijn paarden. Dus abonneer je alvast gratis op ons Youtube kanaal ‘BYSIZ’ zodat je niks kan missen! Maaaarrrr a.s. donderdag eerst een andere nieuwe vlog online!

 

Liefs Sanne

© 2017 - 2019 BYSIZ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel